FAQ

Veelgestelde vragen (en antwoorden):

Ik hoor geen geluiden en/of vogelplaatjes flikkeren
De geluiden en plaatjes  worden apart geladen. Het gaat om veel data en soms gaat daarbij iets fout, bijvoorbeeld door een probleem met de verbinding. Meestal is dit probleem te verhelpen door de app opnieuw te installeren.

Moet ik opnieuw betalen voor een app wanneer ik een andere telefoon koop?
Als u binnen hetzelfde platform (Apple, Android of Windows) blijft en hetzelfde account gebruikt, hoeft u niet opnieuw te betalen. Mocht u toch een tweede keer betaald blijken te hebben, neem dan contact met ons op. Gaat u over op een ander platform, dan zult u de app opnieuw moeten aanschaffen. Zo gaat het bij alle andere apps in de App Stores.

Kan ik vergelijkbare soorten in BirdSounds Europe ook bij elkaar zetten?
Alphabetische volgorde is niet altijd even handig. Om de soorten op verwantschap te sorteren gaat u via het menu naar ‘instellingen’ en sorteer de soortenlijst niet op ‘Naam’, maar op ‘Taxonomie’.

Kan ik de benamingen van de vogelgeluiden ook in het Nederlands zien?
De namen van de vogelgeluiden zijn nu inderdaad alleen in het Engels beschikbaar (‘song’, ‘call’, ‘juvenile’, etc). In een van de volgende versies zullen de namen ook in andere talen beschikbaar komen, waaronder Nederlands.

Kan ik de vogelgeluiden in BirdSounds Europe ook instellen als ringtone?
Bij de voorloper van de app onder Windows kon dit wel en we zijn van plan deze functie in de toekomst opnieuw aan te bieden, tegen een kleine vergoeding.

Ik hoor geen geluiden op mijn iPhone
Mogelijk heeft dit probleem te maken met een instelling van het toestel. Wellicht geeft deze link naar een artikel van Apple nog wat suggesties.
Het schuifje aan de rechterkant, naast de volume knoppen, is audio mute (oranje = muted).